ממתקי קרמל הם ממתקים  על בסיס סוכר ומים או סוכר וחלב כשהטעם הקרמלי נשאר-אין תוספות של תמציות.  .

ממתקי קרמל יכולים להיות קשים –למציצה,או רכים כמו טופי ללעיסה,או רכים עם מרקם של קרם,ונמסים בפה.

בחלקם יש תוספת של חמאה,שמעשירה את הטעם ומרככת את הקרמל.

בתמונה אנו רואים שלושה סוגי ממתקי קרמל-האחד זכה למספר שמות בזכות המראה שלו-הוא נקרא טופי אנגלי או ממתק ספוג או חלת דבש וזה בשל המראה האוורירי/ספוגי שלו.המרקם של הממתק קשה בהתחלה ואחר כך הופך להיות כטופי לעיס.

באנגליה קיימת מסורת,שבתאריך השמיני לינואר חל יום הטופי,הכולל פיקניק וחגיגות.

מקור המסורת במאה ה 19 כשמשפחות בכפר או בעיירה היו מתאספות ביחד לבשל את הממתק שיישמר לכל החורף  ואותו היום הפך לחגיגה גדולה,כשהמסורת נשמרת עד היום.

ממתק שני שאנו רואים זהו ה"בריטלס" שזהו טופי קרמל קשה משולב עם בוטנים .

המתכון של ממתק זה הופיע לראשונה בשנת 1892 ולו הרבה מאוד גרסאות.ניתן להוסיף סוגים שונים של אגוזים או שקדים,וכמו כן ניתן לצפות אותו בשוקולד.

בגרסה שבתמונה יש תוספת של בוטנים מלוחים. שילוב הטעם המלוח והמתוק יוצר טעם מעניין ,ומיוחד ומאד טעים.

סוכריית "באטר סקוץ'"

זוהי סוכרייה קשה למציצה בתוספת חמאה-זהו ממתק שהמתכון שלו הופיע לראשונה בעיתון אנגלי ב 1848.לסוכרייה טעם חמאתי מאוד עדין ונעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.