ממתק שומשום1462699_561108320640825_1048236742_o

ממתק שומשום הוא הממתק הראשון אותו הכנתי בעבודת יד,כשהייתי ילדה.זהו מתכון קל מאד,מהיר הכנה ללא צורך במדחום סוכר.

בחטיבת הביניים בה למדתי,בכיתה ח', במקום שעור מלאכה שהיה נהוג אחת לשבוע בבית הספר,הכיתה התפצלה לקבוצת בנים-שלמדה נגרות ,וקבוצת הבנות,למדה כלכלת בית.

בשיעור הראשון הכנו ממתק שומשום.

עד היום אני זוכרת בעל פה את המתכון שהיה כל כך פשוט:

1 כוס שומשום

1 כוס סוכר לבן

התבקשנו להמיס את הסוכר ,ולאחר שהסוכר הפך לקרמל (צבע ג'ינג'י) כיבינו את האש והוספנו במהירות את השומשום,תוך ערבוב מהיר.

את השומשום שפכנו על השיש שהורטב ,ורידדנו במערוך שגם הוא היה מאד רטוב.

כל הרטיבות הזו הייתה למניעת הדבקות,שכן ידוע שסוכר מאד מאד דביק.

זכור לי היטב שלאחר שהממתק התקשה,הייתי מסמנת ריבועים והחיתוך היה כמעט בלתי אפשרי-סוג של מלחמה כשאבא שלי מצטרף לעזרה.

 

היום,כשאני מכינה ממתק שומשום-באותה שיטה אבל עם שינויים קלים.

אני אוהבת להוסיף 1 כף דבש או 1כף גלוקוזה,שכידוע,מונעת התגבשות,מרככת מעט את הממתק ומאריכה חיי מדף.

שינוי נוסף-הוא שאני פורסת נייר פרגמנט על השיש וגם על השומשום והרידוד עם המערוך נעשה על נייר הפרגמנט כך שאין הדבקות ,לא על השיש,לא על המערוך.

רידוד דק מאד יביא לתוצאה מאד נעימה וטעימה וקלה לחיתוך.

ממתק שומשום הוא ממתק אותו מכינים בסדנת ממתקים בעבודת יד-הסדנה הקלה שנקרא:"כל אחד יכול"

אז לסיכום:

1 כוס שסוכר

1 כף גלוקוזה או דבש

1 כוס שומשום.

ההכנה

המסת הסוכר והגלוקוזה עד הפיכת הסוכר לקרמל

הוספת השומשום,עירבוב

לצקת בין שני ניירות פרגמנט,לרדד למשטח דק

לקרר ולחתוך או לשבור לחתיכות לא סימטריות

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.