איך מכינים טופי חלב

 

בוודאי שאלתם את עצמיכם : איך מכינים טופי חלב?

האם אפשר גם להכין בבית?

האם מסובך?

מה החומרים הדרושים ועל מה צריך להקפיד?

טופי חלב שייך למשפחת ממתקי הקרמל שנהגו להכין בבית עוד לפני 200 שנה-זה היה אחד הממתקים הראשונים שבכל בית היו מכינים.

טעמו של טופי רך ונמתח,שאינו נדבק לשיניים היה אחד הממתקים האהובים.

גם בביתי כילדה קטנה,אמא שלי תמיד נזכרה בגעגוע לטעמו של טופי זה אותו אמא שלה הייתה מכינה בבית.

ניסיונות רבים הביאו להצלחה .

אז

איך מכינים טופי חלב?

החומרים הדרושים: 1 מיכל שמנת מתוקה, 100 גרם חמאה רכה, חצי כוס גלוקוזה, 1 כוס סוכר, 1/2 כוס סוכר חום, קורט מלח, חצי כפית תמצית וניל.

להוראות ההכנה מצורף סרטון תוך היוטיוב.

ואם אתם שואלים:

למה גלוקוזה?

התשובה: עובד כחומר מקשר בין מולקולות הסוכר,מונע התגבשות .

למה סוכר חום?

תשובה: מוסיף צבע וארומה

למה מלח?

תשובה: פותח טעמים ומדגיש מתיקות.

למה מברישים את שולי הסיר?

תשובה: אם יש בשוליים גבישי סוכר,נבריש אותם בעמצאות מברשת רטובה כדי למנוע יצירת תהליך של התגבשות וממתק גרגירי.

למה לא מערבבים אחרי שהסירופ החל לבעבע?

תשובה: כדי לתת למולקולות הסוכר לגדול ולמנוע התגבשות.

למה חשוב לעצור את הבישול בטיפרטורה הנכונה?

תשובה: כדי שנקבל מרקם לעיס  שלא יידבק לשיניים.

לעוד סרטונים עם עוד מתכונים מצולמים תוכלו להכנס לערוץ adi endevelt

 

עוד מתכונים של ממתקים נמצאים בספר "ממתקים של פעם" ברשתות החנויות בארץ.

בספר 100 מתכונים של ממתקים שניתן להכין בבית,חשוב, חלקם קלים מאד להכנה וחלקם מצריכים דיוק.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.